Termékek Menü

MEDI-PREG középsugaras terhességi teszt

Ár:
790 Ft (752 Ft + ÁFA)
Cikkszám: 599056
Gyártó: HUMAN GmbH.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás és Paraméterek

MEDI-PREG terhességi teszt

Vizeletsugárba tartható, egyszerű terhességi gyorsteszt. Eredmény azonnal, 25 IU/l HCG érzékenységgel. A MEDI-PREG vizeletsugaras terhességi gyorsteszt a korábban már széles körben el­terjedt MEDI-LAB terhességi gyorsteszt olyan változata, amelyhez nem kell a vizelet­mintát összegyűjteni, elegendő a tesztkazetta egyik végén található nedvszívó tam­ponrudat néhány másodpercig a vizeletsugárba tartani. A vizsgálat bármely nap­szakban elvégezhető! A terhességi gyorsteszt már a beágyazódást követően 3 nappal a terhességet magas biztonsággal, egyértelműen jelzi! A vizeletminta gyűjtése nem szükséges. A tesztcsík megfelelő végét csak a vizelet­sugárba kell tartani. A MEDI-PREG terhességi gyorsteszt egyszerűen használ­ható, könnyen és rendkí­vül gyorsan kiértékelhető.

Gyakori kérdések-válaszok a teszt használatával kapcsolatosan

Kérdés: "A terhességi teszt pozitív eredményt adott, majd ugyanilyen teszttel megismételve a vizsgálatot pár nap múlva negatív eredményt kaptam."

Válasz: a teszt rendkívül érzékeny* (MEDI-LAB-, és MEDI-PREG teszt 25 IU/l hCG**), ezért előfordul, hogy a statisztikailag ki nem mutatható terhesség elhalások következtében a hCG nevű hormon a petesejt beágyazódását követően rövid időre éri csak el az érzékenységi határt, a terhesség elhalását követően azonban lassan visszaáll a beágyazódást megelőző szintre. Az ilyen nagyon korai terhesség elhalások oka pl. erős fizikai munka, sportolás, stressz, egyéb megbetegedés stb. Ezért javasoljuk, hogy a vizsgálatot megerősítés céljából kb. 48-72 óra múlva érdemes újra elvégezni. Nem várt eredmény esetén a megfelelő laboratóriumi gyakorlat szintén: újra mintát venni és megvizsgálni további 48 óra elteltével. *érzékeny: legalacsonyabb koncentráció, amit a teszt a vizeletből kimutat **hCG: humán gonatropin hormon

Kérdés: "a teszten kiértékeléskor egy csík sem látható, pedig legalább egynek (negatív) meg kell jelennie".

Válasz: a tesztet ilyenkor meg kell ismételni, a teszt érvénytelen. Amit magunk tehetünk meg a vizsgálat legeredményesebb elvégzéséhez: érdemes figyelmet fordítani a teszt tárolására. A teszt nem fagyhat meg, tehát ne felejtsük a megvásárolt tesztet a téli hónapokban pl. az autóban. Ha a teszt magas hőmérsékletnek, pl. 30 °C felett van kitéve (napon, autóba zárva, stb.), az szintén növelheti annak esélyét, hogy a teszt eredménytelen lesz. Kihangsúlyozandó: ez minden, hasonló, un. immunokromatográfiás elven működő és megvásárolható egyéb tesztre is igaz, mint pl. vizeletsugaras-, és terhesteszt csíkok, ovulációs-, PSA-gyorstesztek, stb.

Kérdés: "Hogyan lehet ugyanazon a napon egyik teszttel negatív, a másik teszttel pedig pozitív eredményt kapni?"

Válasz: előfordulhat különböző típusú gyorstesztekkel, de csak rövid időszak (pl. aznap) alatt, egymást követő vizsgálatok esetében. A korai terhesség kimutatására több féle érzékenységű tesztet alkalmaznak. MEDI-LAB-, illetve MEDI-PREG terhességi tesztek érzékenysége 25 IU/l hCG, míg létezik olyan laboratóriumi teszt, amelynek érzékenysége akár 200 IU/l hCG. Minél kisebb ez a szám, annál érzékenyebb a teszt. A laboratórium maga dönti el, -hogy milyen (25-200 IU/l hCG közötti) érzékenységű teszttel végzi el a vizsgálatokat, ezért ritkán előfordulhat, hogy rövid időn belül egymást követő, különböző érzékenységű teszttel eltérő eredményt kapunk. Ugyanazon teszttel megismételt, de eltérő eredmény esetére is lehet példa: a reggeli vizeletvizsgálatot esetleg újabb követi a nap folyamán, és a reggeli pozitív eredményt egy negatív követi. A magyarázat, hogy sok, érzékeny teszt használata esetén nem szükséges a reggeli első vizelet használata (a MEDI-LAB terhességi tesztnél sem), az bármely napszakban elvégezhető. De tudnunk kell, hogy a reggeli első vizeletben a legnagyobb a hCG koncentrációja! Ezért aki a legkorábban kíván megbizonyosodni a terhesség fennállásáról, az ezen tényt vegye figyelembe. Így előfordulhat, hogy a reggeli első vizsgálatot követően a délelőtt megismételt vizsgálat még hozhat negatív eredményt, de a következő 1-2 nap elmúltával (minthogy rohamosan nő a hCG koncentráció a vizeletben) már az aznap megismételt teszt is pozitív lesz. Ezért javasoljuk, hogy ne egyszerre végezzünk több vizsgálatot (akár még aznap), hanem az elsőt követően azt 48-72 óra múlva ismételjük meg.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!