Termékek Menü

MEDI-FEC székletvér ellenőrző teszt

Ár:
985 Ft (938 Ft + ÁFA)

Gyors, megbízható diagnosztikum a rejtett emésztőrendszeri vérzések kimutatására.

Cikkszám: 5998365100051
Gyártó: HUMAN GmbH.
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Rendelhető

Leírás és Paraméterek

A székletvér-vizsgálat a vastagbélrák szűrésének egyik módszere, de fontos hangsúlyozni, hogy nemcsak a vastagbélrák következtében lehet vér a székletben.

Mit mér a vizsgálat?   
A székletben megjelenő vér a bélrendszerből származik. Mire a felsőbb szakaszokból származó vér a székletbe kerül, megemésztődik, és a székletet - ha nagy mennyiségű - feketére festi, a végbélből származó vér pedig friss piros színű. Kis mennyiségű vér nem okozza a széklet elszíneződését. Az emberi vér a vizsgálat során színreakciót mutat, ez egy minőségi vizsgálat, azaz a vér jelenlétét, de nem mennyiségét mutatja meg.

Mikor indokolt a vizsgálat elvégzése?   
A vizsgálat a vastagbélrák szűrésének része. A vérszegénység okainak felderítésében is fontos, mivel a tápcsatornai rejtett (okkult) vérzések - nyelőcsőgyulladás, gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomor- vagy nyombélfekély, vastagbél-daganatok - általában hosszan tünetmentesek lehetnek, de végül vérszegénységet okoznak.

Ha értéke a normál tartománynál magasabb:   
A székletben megjelenő vérzés, ha sokáig fennáll, vérszegénységet okozhat, de a fő veszélyt nem maga a vérzés, hanem az azt kiváltó okok (bélgyulladás, vastagbélrák, májzsugor, stb.) jelenthetik.

Mitől lehet magasabb, és mit tegyünk, hogy csökkentsük?   
Fontos a vérzés helyének és okának meghatározása. A vérzés oka lehet: fekély, polip, bélgyulladás, Crohn-betegség, szájüregi vérzés, vastagbélrák, aranyér. A vastagbélrák, az egyik leggyakoribb rákfajta, mely korai szakaszban nem okoz tüneteket, de a székletben lévő, szemmel nem látható mennyiségű vér felveti a betegség gyanúját, ezért pozitív eredmény esetén végbélvizsgálatot vagy tükrözést kell végezni. Fontos hangsúlyozni, hogy nem csak a vastagbélrák következtében lehet vér a székletben, a nagy mennyiségű vérzés nyoma pedig valószínűleg nem vastagbélrák következménye.

A teszt jellemzői:

  • Könnyű, egyszerű használat 
  • Gyors, megbízható eredmény
  • Elvégzése előtt nem szükséges diéta
  • A doboz egyszer, önellenőrzés céljára felhasználható tesztcsomagot tartalmaz

Hogyan működik a MEDI-FEC székletvér ellenőrző teszt?

A mintavétel a tesztben található tartály kupakjára rögzített pálca segítségével történik. Amennyiben a minta már nyomokban tartalmaz vért, akkor a tartályban található oldat felszabadítja a vérben lévő hemoglobint. A minta és az oldat keverékéből két cseppet a tesztkazetta kör alakú mintanyílásába kell cseppenteni. Ezzel kezdetét veszi a vizsgálat. Amennyiben a minta tartalmaz humán hemoglobint, úgy két látható vonal jelenik meg a tesztablakban (pozitív eredmény). Ha a minta nem tartalmaz humán hemoglobint, akkor csak egy vonal válik láthatóvá (negatív eredmény). Ez a vonal egyben egy beépített kontroll is, mely hitelesíti a vizsgálati eredményt, és minden esetben megjelenik, ha a vizsgálatot helyesen végezzük el. Amennyiben nem jelenik meg a vonal a tesztablakba, akkor a vizsgálat érvénytelen és meg kell ismételni egy új teszttel.

Mit jelent a kapott eredmény?

A MEDI-FEC ellenőrző gyorsteszt előszűrésre alkalmas, mely jelzi, ha a székletmintában kisebb emésztőrendszeri eredetű vérzésből származó hemoglobin mutatható ki. A bélrendszerben bekövetkező vérzések bizonyos betegségek fennállását is jelenthetik, így ha pozitív eredményt kap feltétlen keresse fel kezelőorvosát a kapott eredmény megerősítésére, vagy további diagnózis érdekében.

A doboz tartalma 1 db székletvér ellenőrző teszt + magyar nyelvű használati útmutató

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Hasonló termékek