Termékek Menü

FSH tesztek

Az FSH, azaz a folliculus (magyarul tüsző) stimuláló hormont az agyalapi mirigy választja ki. Mindkét nem szervezetében jelenlévő hormon: az ivarmirigyek - nőknél a petefészek, férfiaknál a herék - működését szabályozza. Nőknél a petefészek ösztrogén hormon termelését és a tüszők növekedését serkenti a menstruációs ciklus során. A ciklus alatt az FSH szintje folyamatosan változik.

Az FSH értékét a ciklus meghatározott napjain szokták mérni. Egy mérés a pontos értékeléshez általában nem elegendő, hiszen a hormonszint ciklusról ciklusra is változhat - de a magas szintek problémára utalhatnak. Ha pozitív (azaz magas) FSH teszt eredményt kap, feltétlenül keresse fel nőgyógyászát további vizsgálatok céljából!

A megemelkedett (esetleg peteérést gátló) FSH szint leggyakoribb okai: a menopauza időszaka, policisztás ovárium szindróma (PCOS), a petefészkek (ováriumok) fejlődési rendellenessége, bizonyos gyógyszerek szedése, az ováriumok daganatos megbetegedése.

Alacsony FSH szint nők esetében összefügghet fogamzásgátló tabletta szedésével és az agyalapi mirigy működési zavarának következménye is lehet.

1 tesztre eső költség:

  • 2 db-os kiszerelés esetén = 190 Ft / teszt
  • 5 db-os kiszerelés esetén = 170 Ft / teszt
Rendezés:
Nézet:
Raktárkészletről rendelhető
950 Ft
Raktárkészletről rendelhető
2.200 Ft