Termékek Menü

10 jó tanács a foganás érdekében

10 jó tanács a foganás érdekében

Van néhány megfontolandó javaslatunk, amivel támogathatod a babaprojektet! Persze a lényeg: csak lazán!


  1. Valamilyen, az ovuláció időpontjának megállapítását lehetővé tevő eszköz jelentősen növeli a terhessé válás valószínűségét. Ajánljuk figyelmedbe PG/53 ovulációs mikroszkópunk és egyéb ovulációs LH tesztjeinket.

  2. Állíts le minden fogamzásgátló módszert. (óvszer, tabletta stb.)

  3. Keresd fel nőgyógyászod, tájékozódj egészségi állapotodról, kérd ki tanácsait terveiddel kapcsolatosan.

  4. Figyelj arra, hogy mindenképpen legyen szexuális együttlétetek az ovulációt megelőző és követő napon, és természetesen az ovuláció napján.

  5. Az aktus előtt helyezz egy párnát csípőd alá elősegítve ezzel, hogy hüvelyed befelé lejtsen, és a spermiumok minél tovább benn maradhassanak. Ezt a testhelyzetet, együttlétet követően 15-30 percig tartsd meg.

  6. Táplálkozz egészségesen, hogy erős egészséges gyermeket hozz a világra. Szervezetének szénhidrátokra, zsírokra, fehérjékre egyaránt szüksége van. Mindezeket a rizs, burgonya, tésztafélék, magvak és gyümölcsök, zöldségfélék, a húsok, halak, a tojás, a tej és tejtermékek tartalmazzák.

  7. Kezdj el terhes anyáknak javasolt multivitaminokat szedni. Fogyassz folsav tartalmú étrend-kiegészítőt. A leendő apáknak szintén ajánlatos néhány ásványi anyag és vitamin szedése: C, illetve D vitamin, napi 15 gramm cink, kalcium és szelén. Ezek az ásványi anyagok és vitaminok pl. a baromfi és marhahúsban, gyümölcs- és zöldségfélékben, mogyoró, dió és egyéb magvakban, a tejben és tejtermékekben találhatók.

  8. A dohányzás, az alkohol és a leggyengébb drogok is hátrányosak a termékenységére, és terhesség esetén a születendő magzatra. Mindezek abbahagyása célszerű az elhatározás időpontjában és a "leállással" helytelen megvárni a terhesség bekövetkeztét. Fogyassz minél kevesebb kávét. Folyamatos gyógyszerszedés esetén kérd ki kezelőorvosod tanácsát. A leendő édesapák számára szintén tanácsos az alkoholfogyasztás és a dohányzás mellőzése.

  9. Végezz minél több könnyű mozgást, vigyázz testsúlyodra. A túlsúly, de az alultápláltság is hatással lehet az egyik legfontosabb női hormon, az ösztrogén termelésére, mely hormon a menstruációs ciklus hosszát és az ovulációt szabályozza. A magas testzsír arány a női szervezetet fokozott ösztrogén termelésre készteti, míg a szükségesnél kevesebb testzsír a szükségesnél kevesebb ösztrogén termelését eredményezheti.

  10. Készülj a terhességre lelkileg, érzelmileg is. A stressz csökkentheti a termékenységet. Ne aggódj, ha huzamosabb időn keresztül nem sikerül megfogannia a babának. A legtöbb házaspárnál ez egy évet is igénybe vehet, de számos esetben hosszabb időre van szükség.